Tekstforvaltningen
Tilbage

Webtekst – vind eller tab din næste kunde

God webtekst kan give flere kunder i din butik. Kast et kritisk blik på din hjemmesidetekst. Det kan godt betale sig.

Går du glip af kunder, du kunne have fået?
Webtekst er vigtig. Og hvorfor? Fordi teksten er det første, folk møder, når de klikker sig ind på din hjemmeside. En god webtekst kan få dem til at blive, fatte interesse, føle tillid. En dårlig webtekst kan få dem til at skøjte videre. Og så lander de måske hos dine konkurrenter i stedet. Er teksten på din hjemmeside god webtekst? Eller går du glip af kunder, du kunne have fået?

Kort og kontant
Men hvad er god webtekst? Først og fremmest er en vellykket webtekst kort og kontant. På nettet er læseren effektiv, utålmodig og troløs. Ingen besøger din butik for at læse lange romaner. (Ikke engang hvis det er sådan nogen, du sælger.) Teksten skal straks opfylde de informationskrav og behov, den besøgende har. Oplysningerne skal være relevante, væsentlige og let tilgængelige. Baser din hjemmesidetekst på ”need to know” og drop det, der blot er ”nice to know”.

Kill your darlings
Men hvad er irrelevant og i bedste fald blot ”nice to know”, når vi taler om hjemmesidetekst? Det handler om at sætte sig i den besøgendes sted.

Mange gør fx en masse ud af at forklare, hvad firmaet oprindeligt hed, og hvilket navn det så fik, og at det nu hedder noget helt tredje. Det er måske nok spændende, for de der ejer firmaet, men fuldstændigt ligegyldigt for de besøgende, der kommer flyvende forbi og ganske kort overvejer at blive kunde. Så ”kill your darlings”, sæt dig ind i hvilke informationer, der er absolut nødvendige og gem baggrundsstoffet til et (kortfattet) afsnit om historien bag…

Hjemmesidetekst – en god investering
Få det gjort en gang for alle og få glæde af resultatet i lang tid fremover. Det drejer sig om en engangsinvestering. Når først din hjemmesidetekst er skrevet sund og velfungerende, behøver du ikke bruge mere energi på den side af sagen. Gør det selv, eller få en dygtig tekstforfatter til at gøre det for dig.

Det er en god investering!